Als een gewone BMW X5 niet groot genoeg is, dit is de verlengde

Een verlengde BMW X5 is perfect voor heel lange mensen. Mag jij raden naar welk land die auto komt…

De huidige BMW X5 is van zichzelf al geen kleine auto. Met afmetingen van 4.922 x 2.004 x 1.745 mm en een wielbasis van 2975 mm kun je zelfs gerust spreken van een serieus grote auto. Daar past iedereen wel ruimschoots in, zou je denken. Zelfs wij Nederlanders, toch een van de langste volkeren ter wereld.

Nou, mooi niet. Waar een gewone BMW X5 verkocht wordt, is er altijd ruimte voor een verlengde. Uitermate geschikt voor onze lange Nederlandse stelten dus. Jammer alleen dat BMW hem niet in ons land gaat leveren. Sterker, hij komt helemaal niet naar Europa en ook de dikke Amerikaan kan hem niet kopen.
De Chinezen krijgen de verlengde BMW X5 wél
Inderdaad, de verlengde BMW X5 is er enkel en alleen voor de Chinese markt. Hartstikke oneerlijk, want -uitzonderingen daargelaten- is de gemiddelde Chinees niet zo uit de kluiten gewassen als zijn Noord-Europese evenknie. Maar daar gaat het natuurlijk helemaal niet om.

Leave a Reply

Your email address will not be published.